Maestru al gusturilor
,,La bonne cuisine este la base du veritable bonheur``" Escoffier - un citat preferat de al maestrului `
Gheorghe Ciutacu, bucătarul șef de la restaurantul Hotelului Ramada, a obținut medalia de argint la IKA Culinary Olympics în Stuttgart
Programată în perioada 2-7 februarie 2024 și găzduită de Stuttgart, Germania, IKA Culinary Olympics s-a remarcat de-a lungul timpului ca fiind cea mai prestigioasă și variată competiție culinară internațională din lume. Este locul în care echipele de bucătari profesioniști își expun măiestria în armonizarea ingredientelor, tehnicilor și prezentării. De aproape 125 de ani, acest concurs a servit ca platformă pentru lansarea noilor tendințe din gastronomie, prezentând arta culinară în cea mai elevată formă a sa. Din Sibiu s-a remarcat Gheorghe Ciutacu, bucătarul șef de la restaurantul Hotelului Ramada, care a cucerit papilele gustative ale juraților, reușind să obțină medalia de argint.
"Felicitări Gigel Ciutacu! Suntem mândri de performanța dumneavoastră! Medalia de argint la Olimpiada de Gastronomie de la Stuttgart.", transmit reprezentanții Hotelului Ramada Sibiu.
Gigel Ciutacu este un maestru în arta culinară, recunoscut pentru vasta sa experiență și pentru influențele internaționale pe care le-a adus în bucătăria românească. În prezent, el este Executiv chef la Hotel Ramada Sibiu
Începuturile carierei lui Gigel Ciutacu datează din 1980, la Sinaia, când a devenit ucenicul lui Ion Moacă la vârsta de 16 ani. În această perioadă, el a învățat bazele meseriei, de la spălatul pe jos și curățatul cartofilor, până la spălatul vaselor, acumulând cunoștințele esențiale pentru a deveni bucătar. După ce și-a susținut examenul de bucătar în 1982 sub îndrumarea maestrului Radu Niculescu, a continuat să își perfecționeze abilitățile.
Experiența internațională a lui Gigel Ciutacu a început în 1994, când a plecat în Liban și a lucrat într-un restaurant cu specific franțuzesc. Aici s-a specializat în bucătăria franceză, italiană și libaneză. La întoarcerea în România, a acumulat o experiență diversificată, care i-a permis să obțină titlul de maestru în arta culinară.
Pasiunea sa pentru bucătărie este evidentă în fiecare preparat, iar măsura succesului său o constituie farfuriile goale și mulțumirea clienților. Deși nu are un fel de mâncare preferat, el pune accent pe satisfacția celor care degustă mâncărurile pregătite de el. Gigel Ciutacu este un admirator al bucătăriei franceze și al lui Paul Bocuse si Auguste Escoffier pe care îl consideră unul dintre cei mai mari chefi francezi.