Lotul national de cooking WorldSkills Romania
Pregătire intensivă a Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă
În perioada 15-27 mai are loc programul de pregătire intensivă a Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, coordonat de Executive Chef Kiss Florin, expert WorldSkills International și susținut de Carrefour România!🤩🍽️
În urma Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă s-a format Lotul Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, acesta fiind pregătit de Executive Chef Kiss Florin. Pregătirea are loc la Hotel Bellavista din Deta. Timp de două săptămâni, aceștia se focusează pe a își îmbunătăți abilitățile fundamentale în bucătărie, inclusiv controlul temperaturii, tehnici de amestecare, manipularea precisă a ingredientelor și cunoașterea texturilor și consistențelor.🥘🔪
La finalul perioadei de pregătire intensivă va exista o selecție din două probe – cea de viteză, în care elevii trec prin 5 teste diferite contratimp, dar și proba în care trebuie să pregătească un meniu complet (starter, fel principal, desert). Unul dintre cei trei elevi va fi selectat în urma acestor probe pentru a reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024, cu sprijinul Carrefour România.🎖🏆
Lotul Național de Gastronomie Sustenabilă este format din:
👩🍳 HUȚANU ANDRA MARIA de la LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM IAȘI, prof. Coordonator BACIU MONICA
👨🍳 DORU LUCIAN NASTA de la COLEGIUL ECONOMIC VIILOR BUCUREȘTI, prof. Coordonator DINU MONICA GABRIELA
👨🍳 SCUTARIU VASILE SEBASTIAN de la COLEGIUL AGRICOL ȘI DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ "VASILE ADAMACHI" IAȘI, prof. Coordonator COCIORVĂ ROXANA-MIHAELA
Mulțumim Hotel Bellavista din Deta pentru găzduire!🙌 Mulțumim expertului nostru WorldSkills International, Executive Chef Kiss Florin pentru grija și pregătirea membrilor lotului, precum și Carrefour România pentru susținere!🤝
👉 Competițiile WorldSkills sunt recunoscute oficial de Ministerul Educației prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare nr. 24750 din 29.01.2024. Detalii aici: https://shorturl.at/kGQS5.Stefan Urziceanu, Alina Mihaela Gamauf, Andreea Stavre, Angélique DIARRA, Marie-Astrid Raoult, Julie André
hashtag#vocationaleducation hashtag#SustainableCooking hashtag#reducingwaste hashtag#localfood hashtag#student hashtag#teachers hashtag#green hashtag#EuropeanYearOfSkills hashtag#CarrefourRomania hashtag#worldskills hashtag#WorldSkillsRomania hashtag#UnitedBySkills hashtag#carrefourfoundationfrance