Da.....se poate ,un cofetar foarte priceput ,azi chef si owner de restaurant
"Cooking is an art, but all art requires knowing something about the techniques and materials." - Nathan Myhrvold
Daniel Cheregi se numără printre cei mai buni bucătari din Timișoara, mereu creativ, și nu uită nici de bucătăria bănățeană, de care turiștii se pot bucura Daniel Cheregi a intrat pentru prima dată în contact cu bucătăria acum aproape 30 de ani. Spune că "soarta" a făcut să se înscrie la Colegiul Economic din Timișoara, unde a terminat specializarea cofetar-patiser. Astfel, au urmat aproape zece ani în care a realizat o mulțime de prăjituri sau de produse de patiserie în laboratoarele din Timișoara în care a lucrat. În urmă cu 16 ani a ajuns și în bucătăria unui mare hotel din Timișoara, tot pe cofetărie-patiserie, iar în acel loc a început să exerseze și altfel de preparate, fascinat de noua lume pe care o descoperea.
"Ușor am început cu mic dejun și mi-a plăcut partea asta de bucătărie, era mai antrenantă pentru mine, parcă m-a atras mai mult. Stăteam după program, după ce terminam programul pe cofetărie, intram pe bucătărie. Și mi-a plăcut, aveam tot felul de tigăi acolo. Visul meu atunci era să conduc un restaurant de tipul acesta și iată că, din fericire, am ajuns. Am făcut și un curs de bucătar, dar nu cred că neapărat o diplomă te poate face bucătar. Am avut pasiune și îmi plăcea mereu să fac lucrurile un pic diferit față de ceilalți. Chiar dacă bazele le-am învățat acolo, am început să gândesc un pic diferit față de bucătarii care erau atunci, să văd ingredientele altfel, să combin ingrediente scumpe cu ingrediente ieftine", ne povestește Daniel Cheregi.
În ultimii ani, bucătarul timișorean a ajuns să lucreze la unele dintre cele mai cunoscute restaurante din Timiș, reușind să le pună pe harta gastronomică a județului, dar și la un mare hotel din Băile Herculane. Daniel Cheregi spune, însă, că această meserie nu este una deloc ușoară, în condițiile în care pentru a deveni printre cei mai buni este nevoie de mult studiu și pasiune.
Am pus mereu accentul pe gust și pe prezentare. O mâncare fără gust, dar prezentată frumos poate nu te mai duce în localul ăla și la fel poate și invers. Dacă mâncarea nu-ți vine să o mănânci, parcă nu mai contează gustul", a explicat Daniel Cheregi. Recent, bucătarul timișorean a ajuns să lucreze și într-unul dintre cele mai mari hoteluri din Băile Herculane, iar experiența trăită acolo o consideră "cea mai mare provocare" din cariera sa. "Să conduci o bucătărie de hotel este complet diferit. Fiecare restaurant are complexitatea lui, dar acolo aveai mic dejun, prânz, bufet de cină, grupuri. Cred că sunt toate nivelurile de bucătărie într-unul singur, să ai undeva la 400 de oameni în fiecare zi, dimineață, prânz, cină, să gestionezi fluxul de marfă, oamenii. Chiar a fost provocator", își amintește Daniel Cheregi.
Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2019/10/cand-mancarea-devine-arta-povestea-unuia-dintre-cei-mai-buni-bucatari-din-timisoara-foto/
Chef Daniel Ceregi este un maestru al artei culinare, cunoscut pentru tranziția sa remarcabilă de la cofetărie la bucătăria de haute cusine. Cu o carieră începută ca patiser și cofetar profesionist, Daniel a adus rigoarea și creativitatea specifică acestei discipline în lumea gastronomiei de înaltă clasă.
În prezent, Daniel Cheregi este chef și proprietar al restaurantului Merlot din Timișoara, considerat cel mai select restaurant de haute cuisine din regiune.
Tranziția sa de la cofetărie la bucătărie a fost inspirată de dorința de a explora noi orizonturi gastronomice și de a-și extinde cunoștințele și abilitățile. Această schimbare a fost marcată de o pasiune profundă pentru gastronomia de înaltă clasă și de o dorință continuă de a inova și de a perfecționa fiecare preparat.
Restaurantul Merlot este recunoscut pentru meniul său sofisticat și pentru experiențele culinare deosebite pe care le oferă. Sub conducerea lui Chef Daniel Ceregi, restaurantul îmbină tehnici culinare avansate cu ingrediente de cea mai înaltă calitate, creând preparate care impresionează prin rafinament și complexitate. Fiecare farfurie este o operă de artă, reflectând atenția sa meticuloasă la detalii și angajamentul său pentru excelență.
Daniel Cheregi își dedică o mare parte din timp perfecționării abilităților sale și mentorării tinerilor bucătari, împărtășind din vasta sa experiență și pasiune pentru arta culinară. Abordarea sa inovatoare și angajamentul pentru calitate au transformat restaurantul Merlot într-o destinație de top pentru iubitorii de haute cuisine, atât din Timișoara, cât și din întreaga țară.
In prezent face parte din Asociatia G.I.D.E unde are rolul bine stabilit si anume este responsabil cu planificarea, prepararea și prezentarea meniurilor și a preparatelor culinare pentru evenimentele gastronomice ale organizației.