Bucătari Kolping Timișoara, mențiune la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart. „Este cea mai frumoasă medalie

26.01.2024

https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/bucatari-kolping-timisoara-mentiune-la-olimpiada-2337157.html

Timișoara a fost reprezentată la Olimpiada Gastronomică IKA/Culinary Olympics de la Stuttgart de o echipă regională formată la Casa Calfelor Kolping.

Cei nouă bucătari tineri - opt dintre ei fiind elevi și unul student, conduși de chef Florin Kiss, au intrat în competiție sâmbătă, 3 februarie. Juriul a răsplătit echipa timișoreană cu mențiune.

Kolping Timișoara a fost alcătuită din Bianca Prisneac, Ianis Bulgaru, Bogdan Lovin, Ariana Sinatovici, Alesia Coroian, Elisa Dedu, Fabian Prutean, Iani Bratan, Maximilian Dan. Ei sunt elevi la Colegiul Economic "F. S. Nitti", Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu", Colegiul Național "Ana Aslan" Timișoara, Liceul Tehnologic "Valeriu Braniște" - Lugoj, Liceul Montessori Timișoara, Colegiul Tehnic "Henri Coandă" și un student la Mecatronică și Robotică la Universitatea Politehnica Timișoara.

"Ne-am asumat să participam cu tineri pasionați din cadrul a șapte școli din județul Timiș. Cu o echipa de juniori într-o competiție alături de seniori și de participanți cu experiență în domeniu acest rezultat este de fapt cea mai frumoasă medalie. Nu a fost acordată medalia de aur la această secțiune. Medalia de argint a fost obținută de echipele din Korea de Sud și Italia, iar cea de bronz a fost obținuta de echipa Greciei. Echipa United States Army Culinary Arts Team, cu care eram în concurs, nu s-a prezentat fiindcă nu a venit avionul cu utilaje, tacâmuri și veselă", a declarat Eduard Dobre, președintele Koping Timișoara.